Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024 -

Μπακαλιάρος με ελιές και ντομάτα



Υλικά για 4 άτομα

  • 4 φιλέτα μπακαλιάρο των 150 γρ. περίπου
  • ½ φλιτζάνι φρέσκο κορίανδρο
  • 1 φλιτζάνι κους κους
  • 3 ντομάτες ώριμες κομμένες σε κομμάτια
  • 60 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

 
 
 

Εκτέλεση

  1. Παίρνουμε τα μισά φύλλα κορίανδρο και τα ψιλοκόβουμε.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο κορίανδρο, αλάτι, πιπέρι, 1 φλιτζάνι νερό και μόλις ξεκινήσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, καπακώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το κους κους, τις ντομάτες και τις ελιές.
  4. Κλείνουμε πάλι με το καπάκι και αφήνουμε να βράσει άλλα 5 λεπτά έως ότου μαλακώσει ο μπακαλιάρος.
  5. Μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε τα ολόκληρα φύλλα κορίανδρου που είχαμε κρατήσει στην άκρη και σερβίρουμε.