Για σωρεία κακουργηματικών πράξεων διώκεται ο Αρτέμης Σώρρας και 7 στενοί του συνεργάτες, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευγενία Αυλίδου.
Σε βάρος του Σώρρα μάλιστα, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή, έπειτα από αίτημα της Εισαγγελέως αφού εκτός της βαρύτητας των αδικημάτων που του αποδίδονται, ο επικεφαλής της Ελλήνων Συνέλευσις θεωρείται ύποπτος φυγής, ενώ εξακολουθεί να είναι φυγόποινος, μετά την καταδίκη του από δικαστήριο της Πάτρας σε ποινή κάθειρξης 8 ετών χωρίς αναστολή.
Την ίδια ώρα η σύζυγος του Αρτέμη Σώρρα που έχει εξαφανιστεί και αυτή, εμφανίζεται ότι είναι έτοιμη να παραδοθεί.
«Το μόνο που συζητήθηκε είναι το ενδεχόμενο εμφάνισης της συζύγου, η οποία είναι και μητέρα τεσσάρων παιδιών. Η μητέρα θέλει να υπερασπιστεί τον εαυτό της, όπως και ο Αρτέμης Σώρρας σε δεύτερο βαθμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του ζεύγους, κ. Βασίλης Νουλέζας.
Όσον αφορά τις νέες κατηγορίες που αποδίδονται στον Αρτέμη Σώρρα σε βαθμό κακουργήματος είναι:
Συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα απάτης και τετελεσμένη κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και Τραπεζών με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Τα πλημμελήματα που, κατά περίπτωση, τους αποδίδονται είναι: Διασπορά ψευδών ειδήσεων,πρόκληση ή διέγερση σε διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, ψευδής καταμήνυση,ψευδορκία μάρτυρα και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία μάρτυρα.
Ανυπολόγιστα τα χρέη σε όλη την Ελλάδα
Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, η απάτη συνίσταται στο ότι έπειθε τους πολίτες να μην καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές στο Δημόσιο και στις Τράπεζες με αποτέλεσμα να υποστούν βλάβη.
Ενδεικτικά, αναφέρεται πως από την μη καταβολή οφειλών 115 οφειλετών προς το ΙΚΑ το ποσό ανέρχεται στα 4 εκατ. 700 χιλ. ευρώ.
Σε πανελλαδικό επίπεδο τα χρέη είναι ανυπολόγιστα καθώς μόνο τα μέλη της "Ελλήνων Συνέλευσις" είναι 12 χιλιάδες ενώ είναι αόριστος ο αριθμός των υποστηρικτών.
Όσον αφορά τα περίφημα ομόλογα της Ανατολής, τα οποία ο Σώρρας πρόσφερε για να διαγραφεί το χρέος της χώρας , η εισαγγελική λειτουργός αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες πως η Τράπεζα της Ανατολής είχε εξαγοραστεί από την Εθνική Τράπεζα αρχές του 20ου αιώνα.
Οι μετοχές αυτές, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα έχουν μόνο συλλεκτική αξία και μηδενική πραγματική. Πωλούνται δε στο διαδίκτυο προς 75 ευρώ η μία.
Όταν έγινε η μεταβίβαση της Τράπεζας Ανατολής, ακυρώθηκαν όλες οι μετοχές και οι παλαιοί νόμιμοι δικαιούχοι αυτών απαίτησαν ως αποζημίωση για κάθε μία 200 κατοχικές δραχμές.
Αργότερα, με το νόμο 18/1944 η νέα δραχμή ορίστηκε ότι ισοδυναμεί με 50 δισεκατομμυρια της κατοχικής.