8
Νοεμβρίου
2015
- 18:54
Τελευταία τροποποίηση στις 8 Νοεμβρίου, 2015 - 18:54
Βακαλάος με σάλτσα πέστο και ψητά ντοματίνια. Δοκιμάστε το…
Υλικά:
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένα κουκουνάρια ή αμύγδαλα
- 4 φλιτζάνια λαχανίδα
- 1/2 φλιτζάνι συν 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα, τριμμένη
- 1-2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 4 φιλέτα βακαλάου, τουλάχιστον 2,5 εκατοστά σε πάχος
- 450γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
Προετοιμασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Τοποθετούμε το σκόρδο και τα κουκουνάρια σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια λαχανίδα, 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο, τυρί και το χυμό λεμονιού. Χτυπάμε 3 ή 4 φορές. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 2 φλιτζάνια λαχανίδα και από 1/2 κουταλάκι αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Ζεσταίνουμε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα βαρύ πυρίμαχο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Σοτάρουμε το ψάρι για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε από την φωτιά. Αναποδογυρίζουμε τα φιλέτα και βάζουμε τα ντοματίνια γύρω από τα ψάρια στο τηγάνι. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι.
- Ψήνουμε 7 έως 10 λεπτά ή μέχρι τα ψάρια να είναι έτοιμα και τα ντοματίνια να μαλακώσουν. Απλώνουμε πάνω από το ψάρι το πέστο.
Πηγή κειμένου:
Mary mary