Τρίτη 28 Μαΐου 2024 -

μύες



Μυϊκή δυστροφία: Τα φάρμακα που μπορούν να τη θεραπεύσουν

Μια κατηγορία φαρμάκων που συνταγογραφούνται τακτικά για την καρδιά, μπορούν να θεραπεύσουν μια από τις πιο κοινές μορφές μυϊκής δυστροφίας, σύμφωνα με μια νέα μελέτη σε ποντίκια.

Η μυοτονική δυστροφία τύπου 1 (DM1) είναι η πιο κοινή μορφή μυϊκής δυστροφίας που συναντάται στους ενήλικες, με συχνότητα περίπου 1 στους 8.000.



Τα οφέλη που έχει για την υγεία το μαγνήσιο –Οι τροφές που το περιέχουν

Το μαγνήσιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο για την ενεργοποίηση ενζύμων στον οργανισμό, καθώς συμβάλλει στην κανονική λειτουργία των μυών και των νεύρων.

Παράλληλα, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.



Νυχτερινές κράμπες στα πόδια: Αίτια, αντιμετώπιση και πρόληψη

Οι νυχτερινές κράμπες στα πόδια, όπως μαρτυράει και η ονομασία τους, είναι πόνοι στα πόδια που συμβαίνουν μόνο (ή πιο συχνά) τη νύχτα. Αυτοί οι πόνοι προκαλούνται από την αιφνίδια σύσφιξη των μυών των ποδιών.

Ο μυς που είναι πιο επιρρεπής σε νυχτερινές κράμπες είναι εκείνος της γάμπας, αλλά κάποιες φορές επηρεάζονται και οι μηροί (δικέφαλοι, τρικέφαλοι).



Εικόνες από το μέλλον: Δείτε το βιο-υβριδικό ρομπότ με πραγματικούς μύες !

προσθήκη στα αγαπημένα
Μερικώς υπέροχο και μερικώς τρομακτικότατο, το χεράκι που θα δείτε είναι ένα μείγμα μετάλλου και ζωντανών ιστών, δικαιώνοντας τα πιο υγρά όνειρα της επιστημονικής φαντασίας.