Τρίτη 07 Μαΐου 2024 -

μπλοκακι



Έρχονται συμψηφισμοί εισφορών για 250.000 μισθωτούς με «μπλοκάκια»

Με τα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ περίπου στα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί ο συμψηφισμός των εισφορών του 2017 για ασφαλισμένους που εκτός από το ελεύθερο επάγγελμα ασφαλίζονται και ως μισθωτοί.



Νέες εισφορές από Ιανουάριο 2018 για όσους αμοίβονται με απόδειξη δαπάνης

Εισφορές 26,95% για κύρια ασφάλιση και υγεία θα καταβάλλουν από 1-1-2018 όσοι αμείβονται με απόδειξη δαπανών (τίτλο κτήσης).

Οι εισφορές θα παρακρατούνται από τον εκδότη του παραστατικού και θα κατατίθενται από τον ίδιο στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, που σημαίνει ότι έχει την αποκλειστική ευθύνη για την απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών.



Αχτσιόγλου: Ξεκινάει το πρόγραμμα που θα μετατραπεί το μπλοκάκι σε μισθωτό

Η έξοδος της χώρας από την επιτροπεία, με την κοινωνία όρθια και η διαμόρφωση των προϋποθέσεων για μία ανάπτυξη η οποία θα σέβεται την κοινωνική πλειονότητα, θα γυρνά τον παραγόμενο πλούτο σε αυτήν και δεν θα διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες, είναι ο βασικός στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, η οποία παραβρέθηκε στην εκδήλωση-συζήτηση, που διοργάνω



Παράθυρο ευκαιρίας για τα ανενεργά μπλοκάκια

Μια τελευταία ευκαιρία έχουν χιλιάδες φορολογούμενοι με ανενεργό μπλοκάκιπροκειμένου να το κλείσουν και να γλιτώσουν μια σειρά από επιβαρύνσεις.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων η προθεσμία για την εκπρόθεσμη διακοπή εργασιών χωρίς κυρώσεις, παρατείνεται έως το τέλος Φεβρουαρίου προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι φορολογούμενοι.



Πως θα κλείσετε το μπλοκάκι. Η επιβάρυνση με το νέο ασφαλιστικό

Μεγαλώνουν όσο περνούν οι μέρες οι ουρές στα μητρώα των Δ.Ο.Υ όσων σπεύδουν να ακυρώσουν τα μπλοκάκια τους για να γλυτώσουν το διπλό χαράτσι του φόρου και υποχρεωτικής ασφαλιστικής εισφοράς 26,95% που επιβάλλει το νέο ασφαλιστικό.



Άγνωστο τι θα ισχύσει με τις ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών

Άγνωστος παραμένει ο τρόπος υπολογισμού, ο χρόνος πληρωμών και η απεικόνιση του ασφαλιστικού χρόνου που προκύπτει από το νέο σύστημα εισφορών που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2017. Τα παραπάνω αφορούν χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και με μισθωτούς που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών.