Παρασκευή 03 Μαΐου 2024 -

μεση



Οι καλύτερες στάσεις ύπνου αν έχετε πόνο στη μέση

Η σωστή στάση σώματος στον ύπνο μπορεί να βοηθήσει και να ανακουφίσει τον πόνο στην μέση.

Είναι σημαντικό να διατηρείτε σε φυσική θέση την σπονδυλική στήλη, όταν ξαπλώνετε. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε εφόσον το κεφάλι, οι ώμοι και οι γοφοί σας είναι ευθυγραμμισμένοι και ταυτόχρονα υποστηρίζεται σωστά η πλάτη σας.



ΠΟΥ: Οι πρώτες κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου στη μέση

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), εξέδωσε τις πρώτες κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου στη μέση (χρόνια οσφυαλγία).

Σε αυτές παραθέτει συστάσεις για τις παρεμβάσεις που καλό είναι να χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι στην Υτγεία και εκείνες που πρέπει να αποφεύγονται.



Με δύο ασκήσεις πείτε αντίο στον πόνο του ισχιακού νεύρου

Όπως ήδη γνωρίζουμε, το ισχιακό νεύρο είναι αυτό που εκτείνεται από το κάτω μέρος της πλάτης ή της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης στα πόδια.

Μάλιστα, όταν αυτό μελανιάσει, μπορεί να μας προκαλέσει τόσο έντονο πόνο που να μας ακινητοποιήσει. 



Η μεγάλη περίμετρος της μέσης συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης άνοιας

Η περιφέρεια της μέσης είναι ένας παράγοντας μεγαλύτερης ακρίβειας για τα επίπεδα λίπους στο σώμα μας συγκριτικά με τον Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ), ιδιαίτερα μεταξύ των ηλικιωμένων, όπως αποκαλύπτει νέα μελέτη.



Πως να προστατεύσετε τη μέση σας από την καθημερινότητα

Πολλοί άνθρωποι εκδηλώνουν επαναλαμβανόμενες κρίσεις οσφυαλγίας, συχνά λόγω συνδυασμού της κακής στάσης του σώματος με την άσκηση υπερβολικών πιέσεων στη μέση τους.



Τι κάνουμε όταν το λουμπάγκο χτυπάει την πόρτα (και το σώμα μας)

Σίγουρα κάποια στιγμή θα έχετε ακούσει από τους παλαιότερους τη λέξη «λουμπάγκο». Τι είναι, όμως, το λουμπάγκο και πώς αντιμετωπίζεται;