Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

Συγκλονίζει η Κ.Άπλγκεϊτ για την μάχη με τη σκλήρυνση κατά πλάκας: Τα πόδια μου είναι τελειωμένα



Η ηθοποιός Κριστίνα Άπλγκεϊτ έχει μιλήσει ανοιχτά για τη ζωή της με σκλήρυνση κατά πλάκας και τώρα αποκαλύπτει ότι έχει υποτροπιάσει.

 

Σε ένα νέο podcast που ηχογραφήθηκε πριν κάποιους μήνες παραδέχτηκε ότι ότι πέρασε δύσκολα αφού δεν μπορούσε να περπατήσει ή να κάνει ντους.

 

Η 52χρονη ηθοποιός, Κριστίνα Άπλγκεϊτ, που γνωρίσαμε μέσα από την τηλεοπτική σειρά «Παντρεμένοι με παιδιά», αναφερόμενη στη μάχη της με την σκλήρυνση κατά πλάκας παραδέχτηκε ότι:

«Τα πόδια μου δεν ήταν ποτέ τόσο άσχημα, οπότε δεν ξέρω τι συμβαίνει» εξήγησε η ηθοποιός. «Δεν έχω καθόλου ενέργεια. Τα πόδια είναι απλά τελειωμένα. Δεν μπορώ να έχω κυκλοφορία αίματος. Δεν μπορώ να τα κάνω να σταματήσουν να πονάνε».

Ακόμα, εξομολογήθηκε ότι ο πόνος στα πόδια της είναι «τόσο έντονος», που ακόμα και απλές δραστηριότητες όπως το να πάει μέχρι το μπάνιο, ήταν αδύνατες για εκείνη.

Όταν μαγνητοσκοπούσε το podcast, η Άπλγκεϊτ θυμήθηκε ότι «δεν μπορούσε να περπατήσει ως το μπάνιο χωρίς να αισθάνεται ότι θα πέσει».

Περιέγραψε, ακόμα, περίεργες αισθήσεις όπως ένα μυρμήγκιασμα κάτω από τη μέση και τινάγματα των ματιών που την εμποδίζουν να κοιμηθεί:

«Έχω να κοιμηθώ 24 ώρες γιατί το μάτι μου κάνει κάτι περίεργο, κάθε φορά που τα κλείνω να αποκοιμηθώ το δεξί αρχίζει να τινάζεται».

Τα σωματικά συμπτώματα επιβάρυναν και την ψυχική υγεία της, όπως πρόσθεσε, βυθίζοντάς την πρόσφατα σε μια βαθιά κατάθλιψη μετά από μια περίοδο διακοπών.

Για να τονίσει το πόσο αφόρητοι ήταν οι πόνοι που αισθανόταν, παραδέχτηκε ότι δεν έκανε ντους για τρεις εβδομάδες και χρησιμοποιούσε απλά προϊόντα τοπικού καθαρισμού.

«Δεν έχω κάνει ντους εδώ και τρεις εβδομάδες, επειδή δεν μπορώ να σταθώ στο ντους μου. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπορώ να σταθώ στο ντους μου», πρόσθεσε.

Η Άπλγκεϊτ ανακοίνωσε τη διάγνωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας τον Αύγουστο του 2021 και αποκάλεσε την πάθηση ως το «χειρότερο πράγμα που έχει συμβεί σε όλη τη ζωή της».

Ένας εκπρόσωπος της πρωταγωνίστριας του «Bad Moms» δήλωσε στο People ότι το πρόσφατο επεισόδιο του podcast της ηθοποιού μαγνητοσκοπήθηκε «πριν από μήνες» και η Applegate πέρασε τη φάση της υποτροπής.