Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

Έρχονται άγριες εποχές! Σε απολύσεις 21 τεχνικών και σε κατάργηση του τμήματος προχώρησε η διοίκηση του Star channel



Σε κινητοποιήσεις προχωρούν, οι εργαζόμενοι του Star Channel μετά την απόφαση της Διοίκησης του σταθμού να απολύσει 21 τεχνικούς, δηλαδή, όλα τα εξωτερικά συνεργεία του σταθμού.

Η κίνηση αυτή ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και δημιουργεί ερωτηματικά για τις αποφάσεις της οικογένειας Βαρδινογιάννη. 

Το Star είχε κοινοποιήσει στους εργαζόμενους πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, το οποίο δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα και γι' αυτό προέβησαν σε αυτές τις απολύσεις σύμφωνα με τις εξηγήσεις που δίνονται.

Οι εργαζόμενοι από την άλλη απάντησαν με στάσεις εργασίας από τις 18:00 το απόγευμα της Δευτέρας, 24.07.2017, μέχρι και τις 23:00 το βράδυ της ίδιας μέρας, με αποτέλεσμα να μην μεταδοθεί το δελτίο ειδήσεων, ενώ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις και έξω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις των εταιρειών βασικών μετόχων.

Η απάντηση της διοίκησης προς τους εργαζόμενους ήταν:

"H οικογένεια Βαρδινογιάννη είναι πλήρως ενημερωμένη για τις απολύσεις και δεν αλλάζει κάτι".

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι απολύσεις δεν θα σταματήσουν στους τεχνικούς και το κανάλι θα προχωρήσει σε ξεκαθάρισμα.

Την ίδια ώρα το φως της δημοσιότητας είδαν πληροφορίες που θέλουν το Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Γιάννη Βαρδινογιαννη και τον Γιάννη Αλαφούζο να συναντήθηκαν σε πριβέ χώρο της αίγλης του Ζαππείου, την ώρα που οι φήμες για συγχωνεύσεις, συμπόρευση και συνεργασία δίνουν και παίρνουν.

Τίποτα πια δεν θα είναι, όπως παλιά και η αριστερή κυβέρνηση κάνει τα στραβά μάτια.

 

Σκληρή ανακοίνωση Τεχνικών για STAR: «Δεν τους αρκούν οι 40 που αποχώρησαν με… «απόλυση»! Θέλουν κι άλλο αίμα»

 

Η «οικογένεια του STAR» πετάει στο δρόμο 18 τεχνικούς κλείνοντας το τμήμα των εξωτερικών συνεργείων. Το αντικείμενο εργασίας θα συνεχίσει να υπάρχει αλλά απαιτεί από τους εργαζομένους με την απειλή της ανεργίας να μετατραπούν σε… προμηθευτές!!! Δεν τους αρκούν οι 40 που αποχώρησαν με… «απόλυση»! Θέλουν κι άλλο αίμα!!!

Είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι που πέρυσι με το θέμα των αδειών έχυναν γι’ αυτούς κροκοδείλια δάκρυα μπροστά στα μάτια του ελληνικού λαού.

Είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι που επί 25 χρόνια τώρα, έμπαιναν σε φωτιές, κάλυπταν σεισμούς, δέχονταν επιθέσεις σε πορείες και διαδηλώσεις που τραυματίστηκαν, οι ίδιοι που κάλυπταν ρεπορτάζ σε εμπόλεμες περιοχές.

Ως πότε θα είμαστε εμείς αυτοί που θα πληρώνουμε το μάρμαρο για μια απόλυτα αποτυχημένη διοίκηση που από τότε που ανέλαβε το μόνο που γνωρίζει να κάνει είναι να κόβει;

Να κόβει δελτία ειδήσεων
Να κόβει εκπομπές
Να κόβει πρόγραμμα
Να κόβει μισθούς
Να κόβει θέσεις εργασίας.

Και όλα αυτά πολύ πριν ξεκινήσει η κρίση.

Άραγε η ιδιοκτησία του σταθμού θα πάρει ποτέ θέση για όλα αυτά που γίνονται τα τελευταία χρόνια στο STAR εις βάρος των εργαζομένων;

Συνάδελφοί! Αυτό που συμβαίνει σήμερα στο STAR είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα συμβεί πολύ γρήγορα και στους άλλους σταθμούς.

Για αυτό όλοι μαζί μια γροθιά για να το αποτρέψουμε.
Σπίτι μας πλέον είναι ο δρόμος.
Όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για τις δουλειές μας και την αξιοπρέπειά μας.
Γιατί, κύριοι του STAR, οι απολύσεις δεν έχουν αποχρώσεις!

Παράσταση διαμαρτυρίας για τις απολυσεις τεχνικών στος εγκαταστασεις του ΣΤΑΡ:

 

Πρίν από λίγη ώρα ξεκίνησε η παράσταση διαμαρτυρίας εξω απο τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού STAR για τις δεκάδες απολύσεις στις οποίες προχώρησε η διοίκηση του σταθμού τον τελευταίο μήνα.

Μονο χθες οι ιθύνοντες έδειξαν την πόρτα της εξόδου σε 18 τεχνικούς καταργώντας το τμήμα εξωτερικών συνεργείων του σταθμού

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο.

Δείτε φωτογραφίες: