Πέμπτη 03 Οκτωβρίου 2024 -

Διεθνής διάκριση για Έλληνα δημοσιογράφο



Στον δημοσιογράφο της Deutsche Welle Γιάννη Παπαδημητρίου απονεμήθηκε το δημοσιογραφικό βραβείο της γερμανικής επιστημονικής εταιρίας Südosteuropa-Gesellschaft, για το 2016.

Η απονομή έγινε το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στο Μόναχο, από τον τ. αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών και πρόεδρο της επιστημονικής εταιρίας, Γκέρνοτ Έρλερ. Σύμφωνα με το σκεπτικό της βράβευσης, ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαδημητρίου τιμάται για την κάλυψη της ελληνικής κρίσης στην Deutsche Welle και στην εφημερίδα Tageszeitung του Βερολίνου, με την οποία επίσης συνεργάζεται.

Ο Γ. Παπαδημητρίου είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών και της νομικής σχολής του πανεπιστημίου της Βόννης και έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στη Deutsche Welle και στη γερμανική τηλεόραση. Ο ίδιος, στην ευχαριστήρια ομιλία του, επεσήμανε την ανάγκη για ευρωπαϊκές απαντήσεις στην οικονομική και στην προσφυγική κρίση.

Η Südosteuropa-Gesellschaft ερευνά από το 1952 τον χώρο της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Τον περασμένο χρόνο είχε απονείμει το δημοσιογραφικό βραβείο της στην Σουζάνε Γκλας, ανταποκρίτρια της γερμανικής τηλεόρασης (ARD) στη Βιέννη, ενώ το 2014 τιμήθηκε ο δημοσιογράφος του SPIEGEL Μαξιμίλιαν Ποπ.