Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ανασκόπηση στο Google για το 2018:Ποιοι προορισμοί πρωταγωνίστησαν στις αναζητήσεις



Το διεθνούς φήμης αμερικάνικο, ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveler δημοσίευσε τη λίστα με τους δέκα προορισμούς παγκοσμίως που γκουκλαρίστηκαν περισσότερο μέσα στο 2018.

Σε αυτούς συγκαταλέγονται δημοφιλείς επιλογές στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, με τους καθιερωμένους εξωτικούς προορισμούς να μην χάνουν σε προτίμηση.

Πρώτη στην κατάταξη των δημοφιλέστερων προορισμών που αναζητήθηκαν περισσότερο για το 2018 στο Google η Ιταλία. Οι απανταχού ταξιδιώτες, αναζήτησαν τόσο το κόστος ενός ταξιδιού στη συγκεκριμένη ευρωπαϊκή χώρα, όσο και τις ταινίες που είναι σχετικές με αυτή και τις διαδρομές που πρέπει να ακολουθήσει ο επισκέπτης που θα την επιλέξει οπωσδήποτε.

 

Οι αναζητήσεις των ταξιδιωτών, αναφορικά με το Παρίσι που βρίσκεται στη δεύτερη θέση, συνοδευόντουσαν από το μήνα Δεκέμβριο, ίσως γιατί τη χριστουγενιάτικη περίοδο η Πόλη του Φωτός μοιάζει πιο ονειρική από ποτέ, καθώς και με το Λονδίνο, συνδυάζοντας προφανώς μια απόδραση στις δύο ευρωπαϊκές μητροπόλεις.

Τρίτη ακολουθεί η Ισλανδία, με το μοναδικό Βόρειο Σέλας. Οι αναζητήσεις των ταξιδιωτών, εκτός από το όνομα του εντυπωσιακού αυτού φυσικού φαινομένου αφορούσαν στο τι μπορεί να κάνει κανείς στη χώρα το καλοκαίρι, αλλά και τι πρέπει να συμπεριλάβει στις αποσκευές του όποιος αποφασίσει να επισκεφτεί την παγωμένη χώρα στη Βόρεια Ευρώπη.

Οι Μπαχάμες ακολουθούν στην τέταρτη θέση, με την κρουαζιέρα στο εξωτικό νησί αλλά και τις εκδρομές από το Μαΐάμι να κεντρίζουν το ενδιαφέρον των περισσότερων.

 

Φαίνεται ότι το 2019 θα είναι η χρονιά της Ιρλανδίας, που συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα, καθώς όσοι αναζήτησαν το όνομά της το συνόδευσαν και από το έτος 2019. Συμπληρωματικά, φαίνεται ότι η Ιρλανδία αποτελεί ιδανικό προορισμό για οικογένειες, καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που δίπλα στο όνομά της έγραψαν τη λέξη «οικογένεια». Τέλος, ο dj Dr. Peacock και το τραγούδι του «Trip to Ireland» εμφανίστηκαν σε αρκετές αναζητήσεις.

Το ταξίδι στο Λας Βέγκας, σύμφωνα με τα γκουκλαρίσματα των χρηστών του ίντερνετ συνδυάζεται πάντα με μια επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Γκραν Κάνυον, ένα από τα πρώτα εθνικά πάρκα των ΗΠΑ και μνημείο φυσικής ομορφιάς λόγω των επιβλητικών γεωλογικών σχηματισμών του.

Τα ονειρικά νησιά Μπόρα Μπόρα στη Γαλλική Πολυνησιά σαναντώνται στην έβδομη θέση, με τους περισσότερους να αναρωτιούνται ποιο είναι το κόστος για ένα ταξίδι σε αυτόν τον all inclusive προορισμό.

 

Η Νέα Υόρκη δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα, η οποία ακολουθεί στην όγδοη θέση. Οι διακοπές on a budget όσο δύσκολες κι αν φαίνονται μπορούν να πραγματοποιηθούν στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, αν ψάξει κανείς για οικονομικές και value for money προτάσεις διαμονής και διασκέδασης. Φυσικά, το ταξίδι την περίοδο των Χριστουγέννων στη Νέα Υόρκη από τις αναζητήσεις που αφορούν σε πολλούς ταξιδιώτες.

Στην ένατη θέση συναντάται η Νέα Ορλεάνη, στη Λουιζιάνα, η οποία φαίνεται ότι αποτελεί προορισμό για όσους ταξιδεύουν μόνοι, ενώ η δεκάδα ολοκληρώνεται με την Ισπανία, την οποία οι ταξιδιώτες επιλέγουν για διακοπές μίας εβδομάδας με δημοφιλέστερο προορισμό τη Βαρκελώνη.