Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 -

8 μήνες φυλάκιση για την Έφη Θώδη επειδή έκλεβε ρεύμα



Η τραγουδίστρια Έφη Θώδη κλήθηκε την Πέμπτη να απολογηθεί στο Α’ Μονοµελές Πληµµελειοδικείο Αθηνών για την κατηγορία κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας κατ’ εξακολούθηση.

Παρ’ ότι είχε ήδη πληρώσει πρόστιµο που της είχε επιβληθεί, δεν έπεισε το δικαστήριο για τις προθέσεις της και έτσι καταδικάστηκε σε 8 µήνες φυλάκισης µε τριετή αναστολή.

Η Έφη Θώδη, που δεν παραβρέθηκε η ίδια στο δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκε από τη δικηγόρο της, υποστήριξε ότι έγινε µεν η παράβαση, εν αγνοία της ωστόσο, αλλά πλήρωσε κανονικά το πρόστιµο και το ρεύµα που κατανάλωσε τη χρονική περίοδο που είχε διαπιστωθεί η κλοπή.

Το ποσό που είχε πληρώσει τότε η τραγουδίστρια, ως πρόστιµο από την Επιχείρηση Ηλεκτρισµού, έφτανε περίπου το ποσό των 3.000 ευρώ όμωε το δικαστήριο δεν έκλεισε την υπόθεση.

Η τραγουδίστρια παραδέχθηκε µεν στο δικαστήριο µέσω της συνηγόρου της ότι για το συγκεκριµένο χρονικό διάστηµα έγινε παραβίαση και χρεώθηκε σε εκείνη ως ιδιοκτήτρια του σπιτιού η κλοπή του ρεύµατος, ωστόσο η ίδια εκείνο το διάστηµα έλειπε από την οικία της. Μάλιστα, κατά τους ισχυρισµούς της βρισκόταν στο εξωτερικό, σύµφωνα µε το επαγγελµατικό της πρόγραµµα.