Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

«Μακεδονία»



O Ζάεφ καλωσορίζει τους στρατιώτες του στο ΝΑΤΟ και την «Μακεδονία»!

Τι κι αν η συμφωνία των Πρεσπών για την ονομασία των Σκοπίων δεν έχει… φτάσει καν στο ελληνικό ή το Σκοπιανό Κοινοβούλιο; Ο Ζόραν Ζάεφ δείχνει να θεωρεί την υπόθεση… τελειωμένη!

Οι αντιδράσεις βέβαια είναι σφοδρές στο εσωτερικό των δύο χωρών, ωστόσο ο Σκοπιανός πρωθυπουργός μιλά ήδη δημόσια για είσοδο της χώρας του στο ΝΑΤΟ και για την επόμενη μέρα!



Έντονες ανησυχίες των εξαγωγέων της Β.Ελλάδας για τα εμπορικά σήματα με τον όρο «Μακεδονία»

Την ανησυχία των εξαγωγέων για την επίδραση που ενδέχεται να έχει στα εμπορικά σήματα των ελληνικών προϊόντων, ιδίως των αγροδιατροφικών, η συμφωνία Ελλάδας-πΓΔΜ για το όνομα της γειτονικής χώρας, εξέφρασε σήμερα ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Γεώργιος Κωνσταντόπουλος.



Ερντογάν: Η Τουρκία βρίσκεται στην πλευρά της «Μακεδονίας», η Ελλάδα είναι λάθος

«Η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της "Μακεδονίας", επειδή η Ελλάδα είναι λάθος» δήλωσε προκλητικά ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέδριο που διοργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη για τους μετανάστες από βαλκανικές χώρες και μεταδόθηκε από την τουρκική ραδιοτηλεόραση.



Γκλέτσος: Θα παραιτηθώ από Δήμαρχος εάν τα Σκόπια ονομαστούν «Μακεδονία»

Τη βούλησή του να παραιτηθεί από τον δημαρχιακό θώκο εξέφρασε ο Απόστολος Γκλέτσος αν  στην τελική ονομασία των Σκοπίων  υπάρχει ο όρος Μακεδονία. 



Ζήτησαν συγνώμη που εμφάνιζαν την FYROM ως «Μακεδονία» στη Γενική Συνέλευση των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης



Αθλητές κατά της Ομοσπονδίας kickboxing γιατί μετείχε σε αγώνες με τα Σκόπια ως «Μακεδονία»

Αντιμέτωπη με τις έντονες αντιδράσεις αθλητών kickboxing βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η Πανελλήνια Ομοσπονδία του αθλήματος που συμμετείχε σε διεθνείς αγώνες στα Σκόπια από τις 2 έως τις 10 Σεπτεμβρίου, εκεί όπου δέσποζε το όνομα «Μακεδονία».