Τρίτη 07 Μαΐου 2024 -

Ζυμαρόπιτα, εύκολη και πεντανόστιμη



Υλικά Συνταγής

    1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    3 αυγά
    1/4 φλ. ελαιόλαδο
    2 κ.σ. τσίπουρο
    1 κ.σ. αλάτι
    2 ½ ποτήρια νερό
    300 γραμμ. φέτα θρυμματισμένη
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    1 αυγό
    2 κ.σ. νερό
    1/3 φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με το ελαιόλαδο και το τσίπουρο. Προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και το πιπέρι. Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε έως ότου πετύχουμε ένα χυλό λίγο πιο αραιό από αυτόν του κέικ. Ρίχνουμε στο χυλό τη μισή θρυμματισμένη φέτα.

Λαδώνουμε πολύ καλά ένα ρηχό ταψί για πίτα 38 ή 40 εκ. Αδειάζουμε την αλευρόπιτα. Χτυπάμε το αυγό με το νερό και αλείφουμε την επιφάνεια με το χέρι. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε την αλευρόπιτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 50΄, μέχρι να ροδίσει.