26
Φεβρουαρίου
2022
- 14:47
Τελευταία τροποποίηση στις 26 Φεβρουαρίου, 2022 - 14:47
Υλικά
- 1 κιλό χωριάτικα λουκάνικα, σε ροδέλες
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 πιπεριά κόκκινη, σε καρεδάκια
- 1 πιπεριά πράσινη, σε καρεδάκια
- 1 κρασοπότηρο κρασί λευκό
- 1 κιλό πατάτες χωρίς φλούδα, σε κύβους 1,5 εκ. περίπου
- 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- ½ ματσάκι μαϊντανό (τα φυλλαράκια και τα τρυφερά κοτσάνια)
- λίγο θυμάρι
Εκτέλεση
Βράζετε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, όχι να λιώσουν, και τις στραγγίζετε.
Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο ή σε χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε τις φέτες από τα λουκάνικα, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σοτάρετε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για 7 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν καλά τα λουκάνικα.
Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε τις πατάτες και μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ απαλά.
Στο τέλος πασπαλίζετε με το θυμάρι και το μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.
Συνταγή Δημήτρης Σκαρμούτσος