Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Συνταγή για ζουμερά γεμιστά ζυμαρικά κοχύλια με τυριά



Τα πιό ζουμερά ζυμαρικά που έχετε φάει ποτέ!

Υλικά

2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
900 γρ. φινόκιο λεπτοκομμένο
1 μέτριο κρεμμύδι λεπτοκομμένο
2 μέτρια ραντίτσιο κομμένα
340 γρ. ζυμαρικά κοχύλι, μεγάλα
2 φλ. τυρί ρικότα
1 ½ φλιτζ. τυρί φοντίνα, τριμμένο
¼ φλ. μαϊντανός, κομμένος
Aλάτι & πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
2 μεγάλα αβγά, χτυπημένα
3 φλ. κόκκινη σάλτσα
½ φλ. κρέμα γάλακτος 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το φινόκιο και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν, για 15 λεπτά. Ρίχνουμε νερό, αν χρειάζεται, για να μην κολλήσουν.

Βάζουμε και το ραντίτσιο και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει, για 10 λεπτά, προσθέτοντας και πάλι νερό αν χρειάζεται. Βγάζουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσουν.

Στο μεταξύ, σε αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε. Σουρώνουμε και παγώνουμε σε τρεχούμενο νερό. Τα στεγνώνουμε σε χαρτί ή πετσέτα κουζίνας.

Βάζουμε στο μπολ με τα λαχανικά τη ρικότα, 1 φλ φοντίνα και τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα αβγά.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την κόκκινη σάλτσα με την κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε 1 ½ φλ. σε ένα πυρίμαχο σκεύος (23εκ. Χ 33εκ.). Γεμίζουμε κάθε κοχύλι με τα λαχανικά και τα τοποθετούμε στο πυρίμαχο σκεύος, όσο πιο κοντά το ένα στο άλλο γίνεται.

Περιχύνουμε 1 φλ. από τη σάλτσα πάνω από τα κοχύλια και πασπαλίζουμε με ½ φλ. φοντίνα. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε για 15 λεπτά. Ζεσταίνουμε την υπόλοιπη σάλτσα και σερβίρουμε στο πλάι.

Πηγή κειμένου: 

μία συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου