Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 -
Ξάστερος ουρανός

25 °C

Σήμερα, 23. Μαΐου 2019

Στην κουζίνα του Briefingnews: Φτιάξτε μοναδικό γλυκό τριαντάφυλλουΓια το γλυκό τριαντάφυλλο, χρησιμοποιούμε ροδοπέταλα από μαγιάτικα εκατόφυλλα (μεγάλα τριαντάφυλλα, με περισσότερα πέταλα από τα συνηθισμένα), τα οποία είναι πολύ αρωματικά. Οι παλιοί έλεγαν ότι για να κόψουμε τα ροδοπέταλα πρέπει πάντα να πιάνουμε το λουλούδι με το αριστερό χέρι και να κόβουμε με το δεξί. Χωρίς ποτέ να μάθω το λόγο, πάντα έτσι τα έκοβα και εγώ, από φόβο μήπως δεν πετύχει το γλυκό. Πιάνουμε λοιπόν το κάθε εκατόφυλλο με το αριστερό χέρι και με ένα ψαλίδι στο δεξί το κόβουμε στο σημείο ακριβώς όπου τελειώνουν τα πέταλα και αρχίζει ο μίσχος.

Image result for ροδοπεταλα γλυκο κουταλιου

ΥΛΙΚΑ

  1.     400 γραμ. ροδοπέταλα
  2.     1 κιλό ζάχαρη
  3.     1½ φλ. νερό
  4.     1/4 φλ. χυμό λεμονιού

Πλένουμε τα ροδοπέταλα προσεχτικά, φροντίζοντας να μη διαλυθούν και τα στραγγίζουμε σε μία πετσέτα. Τα βάζουμε σε ένα εμαγιέ ή πυρίμαχο σκεύος. Τα πασπαλίζουμε με τη μισή ζάχαρη και το χυμό λεμονιού, τα ανακατεύουμε προσεκτικά και τα αφήνουμε για 6 ώρες περίπου.

Φτιάχνουμε το σιρόπι με την υπόλοιπη ζάχαρη και το νερό, βράζοντάς το μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.  Μετά αδειάζουμε το σιρόπι σε μια κατσαρόλα με τα ροδοπέταλα και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι.