Δευτέρα 03 Φεβρουαρίου 2025 -

Σουφλέ με τορτελίνια στο φούρνο



Τορτελίνια στο φούρνο αλα κρεμ. Με υλικά που βρίσκονται στην κουζίνα μας, νόστιμο φαγητό σε μισή ώρα, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

 

Υλικά – Τορτελίνια στο φούρνο

500 γραμμ. τορτελίνια
1 φέτα μπέικον ψιλοκομμένη
250 γραμμ. κρέμα γάλακτος (2% λιπαρά)
1/2 φλιτζ. νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά
100 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
200 γραμμ. τυρί γκούντα τριμμένο (ή άλλο κίτρινο τυρί που λιώνει)
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
Aλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βράζουμε τα τορτελίνια σε αλατισμένο νερό για 10′ να είναι αλ ντέντε. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1/2 φλ. νερό ζυμαρικών στην άκρη.

Βάζουμε τα τορτελίνια σε ένα πυρέξ και τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε να λαδωθούν. Προσθέτουμε το μπέικον ψιλοκομμένο.

 

Ανακατεύουμε την κρέμα με το νερό και την παρμεζάνα. Περιχύνουμε τα τορτελίνια. Πασπαλίζουμε με λίγο μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι, κάνουμε μια στρώση το τριμμένο τυρί πάνω στα τορτελίνια.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C στον αέρα στην μεσαία σχάρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20′ μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει μια παχιά σάλτσα μαζί με την κρέμα.