Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Σαλάτα µε πεπόνι, τραγανό προσούτο και γραβιέρα



Το πεπόνι ταιριάζει υπέροχα με το προσούτο και την πικάντικη γραβιέρα, χαρίζοντάς μας μία από τις πιο δροσερές και εντυπωσιακές σαλάτες του καλοκαιριού.

Υλικά Συνταγής
2 φλ. μικρά τρυφερά φύλλα σπανάκι
1 πράσινη σαλάτα
1 ματσάκι ρόκα
4 λιαστές ντομάτες
4 φέτες πεπόνι (κομμένο σε τρίγωνα)
4 φέτες προσούτο Καρπενησίου
1/2 φλ. φλούδες πικάντικη γραβιέρα
1/2 φλ. φιλέ αμυγδάλου
Για τη σως

1/3 φλ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. μπαλσάμικο
2 λιαστές ντομάτες
1/2 κ.γλ. μέλι

Εκτέλεση
Για τη σαλάτα με πεπόνι και προσούτο, αραδιάζουμε το προσούτο σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και το ψήνουμε για 15΄ στους 200οC, να γίνει τραγανό. Το αφήνουμε να κρυώσει. Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά όλα τα λαχανικά. Τα στήνουμε σε ανοιχτή πιατέλα. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις προσθέτουμε.

Στρώνουμε το πεπόνι γύρω γύρω. Ψιλοκόβουμε το τραγανό προσούτο πάνω από τη σαλάτα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τις φλούδες γραβιέρας. Τοποθετούμε τα υλικά για τη σως στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. (Θα γίνει σαν κρέμα). Περιχύνουμε τη σαλάτα.