![](https://www.briefingnews.gr/sites/default/files/styles/slider__638x287_/public/articlesnew/unnamed_66.jpg?itok=_iLkz7ge)
Υλικά
-
Για τη γαρνιτούρα
-
50 ml λευκό κρασί
-
80 ml ελαιόλαδο
-
1 κσ μουστάρδα
-
1 σκελίδα σκόρδο
-
1 κσ μέλι
-
1 κγ ρίγανη
-
Ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
-
1 κσ κοφτή νοστιμιά σκόνη
-
1 1/2 κιλό πατάτες baby
-
Για το κοτόπουλο
-
1 1/2 κιλό κοτόπουλο ολόκληρο χωρίς κόκκαλα
-
2 κσ ελαιόλαδο
-
1 κσ νοστιμιά
-
2 πιπεριές (κόκκινη και πράσινη)
-
200 γρ γραβιέρα
-
1 πρέζα μπούκοβο
-
1 κγ ρίγανη
-
100 γρ μπέικον σε φέτες
Εκτέλεση
-
Για τη γαρνιτούρα: Σε ένα μπολ βάζουμε το κρασί, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το μέλι, τη ρίγανη, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, τη νοστιμιά και ανακατεύουμε. Βάζουμε τη μαρινάδα σε ένα ταψί.
-
Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και τις βάζουμε στο ταψί με τη μαρινάδα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
-
Για το κοτόπουλο: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Απλώνουμε το φιλεταρισμένο κοτόπουλο στον πάγκο εργασίας μας.
-
Βάζουμε το ελαιόλαδο, τη νοστιμιά, τις πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια, τη γραβιέρα σε κομμάτια, το μπούκοβο, τη ρίγανη και το μπέικον.
-
Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό και δένουμε με σπάγκο. Μεταφέρουμε στο ταψί με τις πατάτες και ψήνουμε για 1 ½ ώρα.
-
Αφαιρούμε και σερβίρουμε με ρίγανη. Καλή μας όρεξη!