Υλικά:
3 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα
4-5 φρέσκα ασπρομανίταρα
8 - 9 φλιτζάνια νερό
6 κρεμμυδάκια φρέσκα
Άνιθο περίπου ένα ματσάκι
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
2 πατάτες
2 καρότα
1 φλιτζάνι αρακά
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο κουρκουμά
Για την σάλτσα ταχινιού:
3 κ.σ. ταχίνι
2,5 - 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
1 κ.σ. μουστάρδα
3 κ.σ. κόρν φλάουερ
χυμό απο 2 λεμόνια
Εκτέλεση:
Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα αρκετό νερό και λίγο αλάτι και βράζουμε τα λαχανικά, ωστόσο όχι μέχρι να μαλακώσουν τελείως. Αφαιρούμε από τον ζωμό περίπου 2.5 με 3 φλιτζάνια και τα βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα, στην οποία θα φτιάξουμε την σάλτσα με το ταχίνι. Στην συνέχεια ξεπλένουμε λίγο το ρύζι και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα που βράζουν τα λαχανικά. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε ελαφρά. Λίγο πριν το βγάλουμε από την φωτιά ρίχνουμε τον άνιθο. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα την κατσαρόλα και το καπάκι και αφήνουμε το ρύζι να φουσκώσει. Έπειτα, παίρνουμε την κατσαρόλα που είχαμε βάλει τον ζωμό και προσθέτουμε μέσα τα υλικά για την σάλτσα. Αναδεύουμε καλά με έναν αυγοδράρτη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε το ρύζι σε ένα πιάτο και περιχύνουμε την σάλτσα.