
Δεν ξέρω πως τα πάτε με τα ρεβύθια αλλά στη Σίφνο φτιάχνουν με αυτά κάτι ρεβυθοκεφτέδες σκέτη μούρλια. Αυτή εδώ είναι η παραδοσιακή συνταγή για ρεβυθοκεφτέδες και όπως θα δείτε είναι πολύ εύκολη στην εκτέλεση. Να ξέρετε όμως ότι για την συγκεκριμένη συνταγή πρέπει από την προηγούμενη μέρα να μουσκέψετε τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό.
Υλικά Συνταγής
500 γρ. ρεβίθια
2 κ.γ. σόδα μαγειρική
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
ηλιέλαιο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Η διαδικασία για να φτιάξουμε απίθανους ρεβυθοκεφτέδες είναι η εξής.
Αρχικά, πρέπει να μουλιάσουμε τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό μαζί με την σόδα για 12-14 ώρες.
Έπειτα, τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα αλέθουμε στο μπλέντερ (ή αν έχετε, στο Σπιντυ σεφ της Tupperware)
Τα τοποθετούμε σε ένα μπωλ και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τον μαιντανό, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι.
Αφού ανακατέψουμε πολύ καλά όλα τα υλικά, πλάθουμε τους ρεβυθοκεφτέδες και τους αλευρώνουμε!
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το λάδι, το βάζουμε στη φωτιά να κάψει και ξεκινάμε το τηγάνισμα.
Τους αφήνουμε να γίνουν, χωρίς να τους αναποδογυρίζουμε.
Μόλις ροδίσουν, περίπου μετά από 3 λεπτά, τους βγάζουμε από το τηγάνι και τους τοποθετούμε πρόχειρα σε πιάτο πάνω σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι.
Οι παραδοσιακοί ρεβυθοκεφτέδες μας είναι έτοιμοι. Τους σερβίρουμε με ούζο ή τσίπουρο!
Καλή όρεξη!
Συμβουλές για τους ρεβυθοκεφτέδες
Όσον άφορα το ζύμωμα, θα ήταν καλό να πλάσουμε μικρές μπάλες, σε μέγεθος καρυδιού και να τις συμπιέσουμε ελαφρά με ένα κουταλάκι, ώστε να φαρδύνουνε.
Κατά το τηγάνισμα το λάδι θα πρέπει να καλύπτει τους κεφτέδες.
Καλό θα ήταν να τηγανίζουμε λίγους λίγους τους κεφτέδες μας ώστε να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού. Αυτό θα βοηθήσει στο να μην απορροφήσουν περιττό λάδι.
Πηγή: supersyntages