7
Δεκεμβρίου
2016
- 14:54
Τελευταία τροποποίηση στις 7 Δεκεμβρίου, 2016 - 14:57
Υλικά για 6-8 άτομα
Για τη ζύμη
- 1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες της χρήσεις
- 120 γραμμάρια βούτυρο
- 1 αυγό
- 1/4 κούπας νερό χλιαρό
- 3/4 κούπας γάλα χλιαρό
- 1/4 κούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 2 κούπες ελιές κομμένες και καθαρισμένες
Για την επικάλυψη παρμεζάνας
- 60 γραμμάρια βούτυρο φυτικό
- ½ κούπα τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
- Σε ένα μπολ ρίχνετε 1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες της χρήσεις, 120 γραμμάρια βούτυρο, 1 αυγό, 1/4 κούπας νερό χλιαρό, 3/4 κούπας γάλα χλιαρό, 1/4 κούπας ζάχαρη, 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι, 1 φακελάκι ξερή μαγιά, 2 κούπες ελιές κομμένες και καθαρισμένες και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Στη συνέχεια μεταφέρετε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και συνεχίζετε να ζυμώνετε δυνατά μέχρι να γίνει η ζύμη λεία.
- Αν δείτε ότι κολλάει στα χέρια ρίχνετε περισσότερο αλεύρι.
- Τοποθετείτε τη ζύμη σε ένα μπολ που κλείνει και την αφήνετε να φουσκώσει για περίπου 40 λεπτά σε ζεστό μέρος ή για 10 λεπτά στους 150 βαθμούς στο φούρνο.
- Ύστερα χωρίζετε σε 24 κομμάτια.
- Πριν βάλετε τα ψωμάκια στο φούρνο, βουτάμε κάθε κομμάτι στο βούτυρο και ύστερα πασπαλίζετε με λίγο τυρί παρμεζάνας για κάνει κρούστα.
- Τοποθετείτε συμμετρικά σε ένα ταψί και ψήνετε για 30 - 35 λεπτά στους 170 - 180 βαθμούς.