26
Μαΐου
2021
- 13:30
Τελευταία τροποποίηση στις 26 Μαΐου, 2021 - 13:33
![](https://www.briefingnews.gr/sites/default/files/styles/slider__638x287_/public/articlesnew/mprokolo201915_0.jpg?itok=Uqmq4Kxp)
Υλικά
3 κεφάλια μπρόκολο
2 κ. σ. λάδι
1 κ. σ χυμό λεμονιού
1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα
2 κ. γλ. σκόνη σκόρδου
1/2 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
1 κ. γλ. αλάτι
1 κ. γλ. πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Πλύνετε καλά το μπρόκολο και διαχωρίστε τα μπουκετάκια του.
Βήμα 3
Τοποθετήστε το μπρόκολο σε ένα ταψί και γαρνίρετε με το αλάτι και το πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου, την παρμεζάνα και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού.
Βήμα 4
Ρίξτε το λάδι και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 5
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 35- 40 λεπτά.
Βήμα 6
Αφήστε να κρυώσει 5 λεπτά και απολαύστε.