Κυριακή 09 Φεβρουαρίου 2025 -

Πρωτότυπη ντοματοσαλάτα με καρπούζι και μέντα



Υλικά

1  κομμάτι καρπούζι

1 αγγούρι

2 πιπεριές πεπεροντσίνι ή χαλοπένιος σε βάζο ή κονσέρβα

Φρεσκοκομμένο βασιλικό, δυόσμο, άνιθο και μαϊντανό

Φρέσκο κρεμμύδι

Αλάτι - Φρέσκο Πιπέρι

λίγη μέντα

Εκτέλεση

Κόβουμε σε κύβους το καρπούζι ικανό να γεμίσει τέσσερις κούπες του καφέ. Αν δεν είναι παγωμένο, το βάζουμε για 10 με 15 λεπτά στην κατάψυξη ή εως ότου ολοκληρώσουμε την προετοιμασία με τα υπόλοιπα υλικά μας.

Κόβουμε σε φέτες ένα μεσαίου μεγέθους αγγούρι.

Κόβουμε σε φέτες δύο πιπεριές πεπεροντσίνι ή χαλοπένιος.

Βάζουμε και τα δύο υλικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ζουμί από το βάζο με τις πιπεριές έτσι ώστε να καλυφθούν πλήρως τα υλικά μας.

Κατά την διάρκεια που μαρινάρεται το αγγούρι και οι πιπεριές, ψιλοκόβουμε τα βότανα μας καθώς και δύο φρέσκα κρεμμύδια (αν δεν αγαπάμε το φρέσκο κρεμμύδι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ξερό κόκκινο κρεμμύδι).

Σε ένα πιάτο τακτοποιούμε το καρπούζι, το αγγούρι, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα βότανα.

Ρίχνουμε από πάνω λίγη από την μαρινάδα μας και απαραιτήτως καλό ελαιόλαδο, σπάταλα.

Τελειώνουμε με μία πρέζα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τέλος προσθέτουμε μερικά φύλλα μέντας.

Προτείνουμε:

Αν το επιθυμούμε μπορούμε να πρσοθέσουμε στην σαλάτα μας ντοματίνια κομμένα στη μέση, τριμμένο τυρί φέτα ή φρέσκια μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους.