Υλικά Συνταγής
1/2 δόση ζύμη για πίτσα
6 ντομάτες ξεφλουδισμένες χωρίς σπόρους
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1½ φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
1/2 φλ. φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού ψιλοκομμένα
1 κ.γλ. αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
1 κ.σ. καλαμποκάλευρο για το ταψί
Εκτέλεση
Για την πίτσα μαργαρίτα, κόβουμε πρώτα τις αποφλοιωμένες ντομάτες σε κυβάκια και τις αφήνουμε λίγο σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Τις βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, το μισό βασιλικό και το σκόρδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και το αφήνουμε στην άκρη. Ανοίγουμε το φύλλο της ζύμης σε αλευρωμένη επιφάνεια με 35 εκ. διάμετρο.
Πασπαλίζουμε τη λαμαρίνα με το καλαμποκάλευρο. Στρώνουμε μέσα το φύλλο. Απλώνουμε το μείγμα ντομάτας με κουτάλι. Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 230°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, τοποθετούμε την πίτσα και ψήνουμε για 15΄-20΄, μέχρι να ροδίσει καλά. Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και τον υπόλοιπο βασιλικό.