
Υλικά
3-4 άτομα
1 κιλό μοσχαράκι για κατσαρόλα (κατά προτίμηση ποντίκι ή κιλότο) κομμένο σε μικρά κομματάκια
1 κρεμμύδι
λίγο λάδι
αλάτι
Για τη σώς
μίσο φλυτζανάκι λάδι
2 κουτ. σούπας αλεύρι
2 κουτ. γλυκού γλυκό πιπέρι (πάπρικα)
Οδηγίες
120 Minutes
Αφού έχουμε τρίψει το κρεμμύδι στο τρίφτη, το τσιγαρίζουμε με λίγο λαδάκι στη κατσαρόλα που θα χρησιμοποιήσουμε αργότερα για το κρέας.
Ρίχνουμε τα κομματάκια μοσχάρι στη κατσαρόλα και τα καλύπτουμε με νερό.
Το αφήνουμε να βράσει για πολλή ώρα (εξαρτάται από το κρέας) ελέγχοντας πού και πού τη ποσότητα του νερού, και αν και όταν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νεράκι έως ότου βράσει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά αφού προσθέσουμε όσο αλάτι προτιμούμε.
Για τη σως, σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε το λαδάκι και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς για να μη σβολιάσει.
Μόλις ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε το κόκκινο πιπεράκι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά το τηγάνι και βάζουμε στη θέση του τη κατσαρόλα με το κρέας στην ίδια χαμηλή φωτιά. Παίρνουμε μέρος από τη σως (που τώρα έχει τη μορφή του πελτέ) και τη βάζουμε στη κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς.
Ολοκληρώνουμε βάζοντας όλο το μείγμα από το τηγάνι στη κατσαρόλα και σβήνουμε τη φωτιά.