Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Πεντανόστιμες καλοκαιρινές κρεμμυδοκροκέτες..



 

Υλικά

8 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες

6 παξιμάδια τριμμένα

3-4 φιλέτα αντζούγια

3 αυγά

30 ml ξύδι

2 κ.σ. μαϊντανό τριμμένο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

εκτέλεση:

Παίρνουμε τα φιλέτα αντζούγιας και τα πολτοποιούμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο νερό και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν όλα τα υγρά. Ρίχνουμε ύστερα το ξύδι και αφήνουμε να εξατμιστεί. Παίρνουμε όλο το μείγμα, το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα τριμμένα παξιμάδια, τις αντζούγιες, τα αυγά, το μαϊντανό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια. Τα πιέζουμε ελαφρώς και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.