4
Ιουλίου
2018
- 16:37
Τελευταία τροποποίηση στις 4 Ιουλίου, 2018 - 16:49

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 500 γρ. κιμά γαλοπούλας
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 50 γρ. νερό
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 κ.γ. κύμινο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κύβο κότας
- αλάτι
- πιπέρι
- 500 γρ. πένες
Για τη μπεσαμέλ
- 50 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. αλεύρι
- 500 γρ. γάλα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Για το σερβίρισμα
- 1 κ.σ. μαϊντανό
- πιπέρι
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 50 γρ. τυρί τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε μία κατσαρόλα στη φωτιά.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
- Βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί ο πελτές.
- Βάζουμε την ντομάτα κονκασέ, το νερό, τη ζάχαρη, το κύμινο, τα φύλλα δάφνης, τον κύβο, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει το νερό προσθέτουμε αλάτι και βάζουμε τις πένες.
- Βράζουμε 10-12 λεπτά.
Για τη μπεσαμέλ
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε το γάλα σε 5 δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα χειρός. Μόλις απορροφηθεί η μία δόση προσθέτουμε την επόμενη.
- Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
Για τη σύνθεση
- Σουρώνουμε τις πένες, προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τις βάζουμε σε μία πιατέλα.
- Από πάνω απλώνουμε τον κιμά και περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ.
- Πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο, πιπέρι, θυμάρι, τριμμένο τυρί.