Μπισκοτάκια αέρινα που τρίβονται στο στόμα και μοσχοβολάνε βούτυρο και κανέλα.
Υλικά
- 150γρ. βούτυρο λιωμένο
- 75γρ. ζάχαρη άχνη
- 300γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 1 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- 2 αβγά
- για τη διακόσμηση
- ζαχαρόπαστα λευκή σε σωληνάριο
Διαδικασία
Ζυγίζετε τα υλικά σας και τα τοποθετείτε όλα μαζί (εκτός από τα αβγά) στον κάδο του μίξερ. Με τους γάντζους ξεκινάτε να ανακατεύετε τα υλικά και όταν πάρετε ένα μείγμα σαν ψίχουλα ρίχνετε πρώτα το πρώτο αβγό και μετά το δεύτερο.
Ζυμώνετε λίγο με τα χέρια αλλά προσοχή, όταν λέμε λίγο εννοούμε λίγο. Το πολύ ζύμωμα σκληραίνει τη ζύμη. Τώρα η ζύμη σας είναι μαλακή και εύπλαστη. Αφήστε να ξεκουραστεί και μετά χωρίστε τη σε 4 μέρη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε ένα κομμάτι λαδόκολλα στον πάγκο σας. Εκεί επάνω ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο. Με κουπ πάτ διαμ. 6εκ. την κόβετε σε σχήματα της επιλογής σας (αβγά, κουνελάκια, παπάκια, λουλουδάκια κλπ) και τα μεταφέρετε σε ταψί ρηχό στρωμένο επίσης με χαρτί ψησίματος.
Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 18-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα απαλό χρυσό χρώμα, όχι να ροδοκοκκινίσουν πολύ.
Τα ξεφουρνίζετε κι αφού κρυώσουν τα διακοσμείτε με την ζαχαρόπαστα.
olivemagazine