31
Ιουλίου
2017
- 14:12
Τελευταία τροποποίηση στις 31 Ιουλίου, 2017 - 14:15

Υλικά για 8 άτομα
- 250 ml μέλι θυμαρίσιο
- 250 γρ. ζάχαρη
- 220 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
- 100 γρ. φιστίκι Αιγίνης καβουρδισμένο και χοντροκομμένο
- 100 γρ. βερίκοκα ξερά ψιλοκομμένα
- 100 γρ. πορτοκάλι ξερό ψιλοκομμένο
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
- 190 γρ. αλεύρι
- 50 γρ. κακάο
- 2 κ.σ. κανέλα
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά ζεσταίνουμε το μέλι και τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει το σιρόπι για 6-7 λεπτά μέχρι να γίνει αρκετά παχύρρευστο.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βερίκοκο, το πορτοκάλι, το κακάο, το αλεύρι, την κανέλα, τους ξηρούς καρπούς και προσθέτουμε και το σιρόπι.
- Παίρνουμε ένα ταψί απλώνουμε μία λαδόκολλα και αδειάζουμε επάνω ομοιόμορφα το μείγμα από το μπολ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
- Μόλις είναι έτοιμο ακουμπάμε σε μία σχάρα να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.