19
Μαΐου
2019
- 13:05
Τελευταία τροποποίηση στις 19 Μαΐου, 2019 - 13:05
Συστατικά
Για το σιρόπι
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 150 γρ. νερό
- 1 στικ κανέλας
Για το κανταΐφι
- 250 γρ. κανταΐφι
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για το παγωτό
- ½ κ.γ. μαστίχα
- ½ κ.γ. μαχλέπι
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 200 γρ. τυρί κρέμα, παγωμένο
- 1 πρέζα αλάτι
Για το σερβίρισμα
- φιστίκια Αιγίνης
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το σιρόπι
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και βράζουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να λιάσει η ζάχαρη.
- Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για το κανταΐφι
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
- Ξάνουμε πολύ καλά το κανταΐφι, το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 30x40 εκ. και ραντίζουμε με το βούτυρο.
- Ψήνουμε για 60 λεπτά.
- Αφαιρούμε και όσο είναι καυτό περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα να απορροφήσει το σιρόπι.
- Μόλις κρυώσει καλά κόβουμε το κανταΐφι σε 3 λωρίδες.
Για το παγωτό
- Σε ένα γουδί βάζουμε τη μαστίχα, το μαχλέπι και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη μαστίχα και το μαχλέπι, την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο, το τυρί κρέμα, το αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να σφίξει το μείγμα και γίνει σαν σαντιγί. Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στην άκρη.
- Στρώνουμε μεμβράνη σε μια φόρμα 10x35 εκ.
- Απλώνουμε το 1/3 από το μείγμα του παγωτού και κάνουμε μια στρώση με το ένα κομμάτι από το κανταΐφι.
- Καλύπτουμε με άλλο 1/3 από το παγωτό και άλλη μια στρώση από το κανταΐφι.
- Καλύπτουμε με το υπόλοιπο παγωτό, καλύπτουμε με τη μεμβράνη και πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας για να απλώσει το μείγμα σε όλη τη φόρμα.
- Βάζουμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες να παγώσει.
- Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι και φιστίκια Αιγίνης.
Πηγή κειμένου:
akispetretzikis.com