21
Σεπτεμβρίου
2018
- 22:44
Τελευταία τροποποίηση στις 21 Σεπτεμβρίου, 2018 - 22:44
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- ½ κόκκινο κρεμμύδι
- 1 τομάτα
- 1 πιπεριά φλωρίνης
- 2 μέτριες πατάτες βρασμένες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο +έξτρα για το ταψάκι
- 6 αυγά μέτρια
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γρ. κασέρι τριμμένο
- 100 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
- 50 γρ. φέτα σε μικρά κομμάτια+ έξτρα για το σερβίρισμα
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC βαθμούς στον αέρα.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Κόβουμε τη τομάτα στα 4 και αφαιρούμε τα σπόρια. Στη συνέχεια κόβουμε σε κύβους 1 εκ. μαζί με την πιπεριά και τις πατάτες.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι μας να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με την πιπεριά και τη ντομάτα για 5 λεπτά. Προσθέτουμε στο τηγάνι τις πατάτες και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά.
- Μεταφέρουμε τα λαχανικά μας σε ένα αντικολλητικό ταψάκι 20 εκ. το οποίο έχουμε λαδώσει καλά.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι και τα τυριά. Μεταφέρουμε το μείγμα των αυγών στο ταψάκι μας και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο.
- Σερβίρουμε με την υπόλοιπη φέτα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.