Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

Νηστίσιμες συνταγές από το Άγιο Όρος – Σαρακοστιανά



Σαρακοστή των Χριστουγέννων και νηστεία της Παρασκευής σήμερα. Αν σκέφτεστε τι να μαγειρέψετε δοκιμάστε τις Ταλιατέλες με πιπεριά Φλωρίνης και καρυδόψιχα, μια εύκολη, γρήγορη και οικονομική συνταγή .

Το φαγητό γίνεται και αλάδωτο

 

Υλικά που θα χρειαστείτε για τις Ταλιατέλες με πιπεριά Φλωρίνης και καρυδόψιχα

1 πακέτο Ταλιατέλες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Ντοματάκι κονσέρβα
1 πρέζα ζάχαρη
2 μεγάλες ψητές πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο) σε κυβάκια
Λίγη τριμμένη καρυδόψιχα
Αλατοπίπερο
Βασιλικός

 

Πως φτιάχνουμε τις Ταλιατέλες με πιπεριά Φλωρίνης και καρυδόψιχα

Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με λάδι ή με ελάχιστο νερό το κρεμμύδι για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το Ντοματάκι, το σκόρδο, αλάτι, τη ζάχαρη και λίγο νερό και αφήνουμε τη σάλτσα μας να σιγοβράσει.

Ετοιμάζουμε τις Ταλιατέλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει.

Όταν σχεδόν γίνουν τις ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα και ανακατεύουμε προσεκτικά.

Σερβίρουμε με  φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγη τριμμένη καρυδόψιχα και λίγο βασιλικό για το άρωμα.