23
Οκτωβρίου
2015
- 21:26
Τελευταία τροποποίηση στις 23 Οκτωβρίου, 2015 - 21:27
Muffins με βατόμουρα, μήλο και αμύγδαλα. Μοναδικά…
Υλικά:
- 2 αυγά
- 1/4 φλιτζανιού (60 ml) γάλα χωρίς ζάχαρη
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού ξύδι μήλου μηλίτη
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 2 κουταλιές της σούπας (30 ml) σιρόπι σφενδάμου
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/4 φλιτζανιού (56 ml) λιωμένο βούτυρο
- 3/4 φλιτζανιού (185γρ.) άγλυκο πουρέ μήλου
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 φλιτζανιού ψίχουλα αμυγδάλων
- 1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 1 φλιτζάνι βατόμουρα, χοντροκομμένα και ανακατεμένα με αλεύρι
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βάζουμε σε 10 φόρμες για muffin αντικολλητικά χαρτιά ή τις βουτυρώνουμε και τις αλευρώνουμε.
- Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα αφήνουμε για 5 λεπτά. Επίσης ανακατεύουμε το γάλα σε ένα κύπελλο και προσθέτουμε το ξίδι μηλίτη και την μαγειρική σόδα. Χτυπάμε για να αναμειχθούν καλά.
- Στα αυγά προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου, την ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο (ή λάδι) και χτυπάμε δυνατά για 1 λεπτό για να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τον πουρέ μήλου και το αλάτι και χτυπάμε ελαφρά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα του γάλακτος και ανακατεύουμε ξανά.
- Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, το καλαμποκάλευρο και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να μην υπάρχουν κομμάτια. Το κουρκούτι πρέπει να είναι αρκετά παχύ. Προσθέτουμε τα βατόμουρα πασπαλισμένα με αλεύρι και τα ανακατεύουμε στο μείγμα.
- Γεμίζουμε με το μείγμα στις φόρμες muffins.
- Ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμα.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 15-20 λεπτά μέσα στις φόρμες, στη συνέχεια τα βγάζουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς σε ένα πιάτο ή σε μία σχάρα.
- Τα διατηρούμε καλυμμένα σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετές ημέρες. Τα βάζουμε στην κατάψυξη για μέχρι 1 μήνα.
Πηγή κειμένου:
Mary mary