Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Muffins με τηγανητά αυγά ορτυκιού



Συστατικά

  • 11 αυγά μέτρια
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 100 γρ. γαλοπούλα καπνιστή
  • 200 γρ. τσένταρ τριμμένο
  • 2 κ.σ. σχοινόπρασο + έξτρα, για το σερβίρισμα
  • φύλλα ρόκας, για το σερβίρισμα
  • 12 τηγανητά αυγά ορτυκιού, για το σερβίρισμα

 

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Βουτυρώνουμε τις θήκες από ένα ταψί για muffin και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα σύρμα χειρός τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τη γαλοπούλα, το σχοινόπρασο και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα αυγά μαζί με το τσένταρ.
  • Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες καλύπτοντας τα ¾ του ύψους τους.
  • Ψήνουμε για 20-25 λεπτά  μέχρι να σφίξει το μείγμα και να χρυσαφίσει.
  • Σερβίρουμε πάνω από φύλλα ρόκας.
  • Τηγανίζουμε τα αυγά ορτυκιού και σερβίρουμε ένα αυγό ορτυκιού πάνω από κάθε muffin.
  • Πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο, αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε.

 

Πηγή κειμένου: 

akispetretzikis.gr