17
Μαΐου
2019
- 20:29
Τελευταία τροποποίηση στις 17 Μαΐου, 2019 - 20:29
Συστατικά
- 11 αυγά μέτρια
- 50 γρ. κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κρεμμύδι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πορτοκαλί πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 100 γρ. γαλοπούλα καπνιστή
- 200 γρ. τσένταρ τριμμένο
- 2 κ.σ. σχοινόπρασο + έξτρα, για το σερβίρισμα
- φύλλα ρόκας, για το σερβίρισμα
- 12 τηγανητά αυγά ορτυκιού, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
- Βουτυρώνουμε τις θήκες από ένα ταψί για muffin και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα σύρμα χειρός τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τη γαλοπούλα, το σχοινόπρασο και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα αυγά μαζί με το τσένταρ.
- Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες καλύπτοντας τα ¾ του ύψους τους.
- Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να σφίξει το μείγμα και να χρυσαφίσει.
- Σερβίρουμε πάνω από φύλλα ρόκας.
- Τηγανίζουμε τα αυγά ορτυκιού και σερβίρουμε ένα αυγό ορτυκιού πάνω από κάθε muffin.
- Πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο, αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε.
Πηγή κειμένου:
akispetretzikis.gr