Κόβουμε όλα τα λαχανικά, κρεμμύδια, πράσο, καρότο, σε λεπτές φέτες.
Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες 1 εκατοστού.
Σε ταψί 32 εκατοστών βάζουμε σε μια στρώση τα λαχανικά.
Ακουμπάμε σε μια στρώση τις πατάτες.
Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Κόβουμε την ντομάτα σε τέταρτα και την βάζουμε στο ταψί.
Αν βάλουμε ντοματίνια τα κόβουμε στη μέση και τα βάζουμε στο ταψί μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά.
Ακουμπάμε τα κλωνάρια μαϊντανού και σέλινου.
Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο (κρατάμε 2 κ.σ. για το τελείωμα) και περιχύνουμε με 1 φλ. ζεστό νερό η ζωμό ψαριού.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC, στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 45 λεπτά, να μαλακώσουν οι πατάτες και να μελώσει η σάλτσα
Τα πρώτα 30 λεπτά ψήνουμε το φαγητό σκεπασμένο και μετά ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά.
Όταν ψηθούν τα λαχανικά προσθέτουμε το κατεψυγμένο φιλέτο μπακαλιάρου στο φούρνο αφού το έχουμε αποψύξει σύμφωνα με τις οδηγίες.