Κυριακή 05 Μαΐου 2024 -

Μους σοκολάτας μέσα σε πορτοκάλι



Φτιάξτε την πιο νόστιμη και ταυτόχρονα εντυπωσιακή στην παρουσίαση μους σοκολάτα με Grand Marnier…

 

Η μους σοκολάτας που θα φτιάξουμε, παίρνει άρωμα και γεύση πορτοκαλιού επειδή τη σερβίρετε μέσα σε «κούπες» πορτοκαλιού. 
Μια ευφάνταστη δημιουργία που θα ενθουσιάσει με την εμφάνιση και τη γεύση της, τους καλεσμένους σας. 

ΥΛΙΚΑ
6 μεγάλα χοντρόφλουδα πορτοκάλια
σφηνάκια Grand Marnier 
3 σοκολάτες κουβερτούρας
1 ½ ποτήρι γάλα εβαπορέ
κουταλιές φρέσκο βούτυρο
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού (στο ψιλό του τρίφτη)
1 ½  ποτήρι κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σαπουνίζουμε, ξεπλένουμε καλά, κόβουμε στη μέση τα πορτοκάλια και στύβουμε το χυμό τους. Το χυμό τον πίνετε, γιατί δεν θα τον χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή μας. Τις «κούπες» πορτοκαλιού που μόλις φτιάξαμε, τις τοποθετούμε μέσα σε γυάλινα μπολ, για να τις γεμίσουμε σε λίγο με τη μους που θα φτιάξουμε. 
Σ’ ένα μεγάλο τεφάλ ρίχνουμε την κουβερτούρα σοκολάτας, κομμένη σε κομματάκια. Προσθέτουμε το βούτυρο. Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε πολύ – πολύ χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το μίγμα και προσθέτουμε σιγά – σιγά το γάλα. Μόλις το μίγμα σοκολάτας αρχίσει να ομογενοποιείται κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και αφού αποσύρουμε το τεφάλ από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά. Η αφράτη μους που μόλις φτιάξαμε, είναι έτοιμη να υποδεχτεί τα σφηνάκια με το Grand Marnier. Ανακατεύουμε απαλά και αρχίζουμε να γεμίζουμε τα πορτοκάλια. Εάν θέλουμε γαρνίρουμε με τρούφα σοκολάτας ή ξύσμα κουβερτούρας και απολαμβάνουμε το γλύκισμα ζεστό ή κρύο από το ψυγείο. 

  Καλή επιτυχία
  Διαμάντω Γιαννάκου

Πηγή κειμένου: 

prettylife.gr