27
Ιουλίου
2021
- 18:10
Τελευταία τροποποίηση στις 27 Ιουλίου, 2021 - 18:10

Μια συνταγή που θα λατρέψετε
Συστατικά
- 250 γρ. κοφτό μακαρονάκι
- 1 κ.σ. ηλιέλαιο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 400 γρ. μαγιονέζα
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 150 γρ. ζαμπόν, κομμάτι
- 1 ντομάτα
- 1 αγγούρι
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
- 1/4 ματσάκι άνηθο
- 1/4 ματσάκι δυόσμο
Για το σερβίρισμα
- γραβιέρα, τριμμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βράζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό το κοφτό μακαρονάκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μείον 1 λεπτό.
- Σουρώνουμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε με το ηλιέλαιο, και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστούμε.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε ροδέλες.
- Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Ρίχνουμε τη γραβιέρα, το ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια 2 εκ. και το κοφτό μακαρονάκι.
- Κόβουμε τη ντομάτα στα 4, αφαιρούμε τα σπόρια της, την κόβουμε σε κυβάκια 1 εκ. Και την προσθέτουμε στο μπολ.
- Καθαρίζουμε το αγγούρι, το κόβουμε στη μέση κατά μήκος και μετά σε φέτες, και το ρίχνουμε στο μπολ.
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο, και τα ρίχνουμε και αυτά στο μπολ.
- Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με το κουτάλι τη μακαρονοσαλάτα.
- Σερβίρουμε πασπαλίζοντας -προαιρετικά- με λίγη έξτρα τριμμένη γραβιέρα.