7
Απριλίου
2018
- 22:38
Τελευταία τροποποίηση στις 7 Απριλίου, 2018 - 22:39
Μια νόστιμη μαγειρίτσα αντάξια της κλασικής!
Yλικά:
- 750 γραμμάρια συκώτι μοσχαρίσιο ολόκληρο κομμάτι όχι φέτες.
- 1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα,
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο,
- 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο,
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο.
- 1 ρίζα σαλάτα μαρούλι κάπως χοντροκομμένο.
- 1/2 φλιτζάνι κρασί άσπρο
- 1/2 φλιτζάνι φυτίνη.
- Αλάτι ,πιπέρι.
- Χυμό 2 λεμονιών.
- Μια μεγάλη χούφτα ρύζι γλασέ.
Οδηγίες
- Πλένουμε την συκωταριά και την ζεματάμε για 5 λεπτά σε βραστό νερό.
- Την βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.Την κόβουμε μεγάλους κύβους μεγέθους μπουκιάς.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα την φυτίνη να κάψει,ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τα κομμάτια του συκωτιού και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
- Τα σβίνουμε με το κρασί ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και 1,5 ποτήρι νερό βραστό και αφήνουμε να βράσει για
- μισή ώρα.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε 8 φλιτζάνια ζεστό νερό,τα μυρωδικά χόρτα,όπως και το μαρούλι.
- Βράζουμε για λίγο και προσθέτουμε1 χούφτα ρύζι γλασέ,ανακατεύουμε καλά,χαμηλώνουμε την φωτιά,δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζουμε την σούπα για 20-25 λεπτά.
- Προς το τέλος προσθέτουμε τον χυμό των λεμονιών και βράζουμε λίγο ακόμη μέχρι να γίνει το ρύζι.
- Αν θέλουμε κάνουμε αυγολέμονο.Εμείς δεν κάνουμε γιατί αν περρισέψει δύσκολα ξαναζεσταίνεται αν έχει αυγό.