Δευτέρα 03 Φεβρουαρίου 2025 -

Κυκλαδίτικη καρπουζόπιτα



Υλικά

  • 4 φλιτζάνια καρπούζι, καθαρισμένο από φλούδες και κουκούτσια
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι μέλι
  • 1½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/3 φλιτζανιού σουσάμι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλλα
  • ελαιόλαδο
 
 

Μια υπέροχη καλοκαιρινή πίτα που στα κυκλαδίτικα νησιά φτιάχνουν κατά κόρον.

Διαδικασία

Βήμα 1

Καβουρδίζετε για λίγο το αλεύρι σε αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά.

Βήμα 2

Πολτοποιείτε το καρπούζι με πιρούνι και το βάζετε σε βαθύ μπολ με το χυμό του. Το ανακατεύετε με τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μέλι και το αλάτι.

Βήμα 3

Αλείφετε τη φόρμα με μπόλικο λάδι και πασπαλίζετε τον πάτο με το μισό σουσάμι. Ρίχνετε από πάνω το μίγμα του καρπουζιού και το απλώνετε ομοιόμορφα. Πρέπει να έχει πάχος 2 εκ.

Βήμα 4

Πασπαλίζετε την επιφάνεια με το υπόλοιπο σουσάμι και ψήνετε την καρπουζόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.

Βήμα 5

Βγάζετε την πίτα από το φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει και την πασπαλίζετε με κανέλα.

Πηγή: olivemagazine.g