11
Φεβρουαρίου
2023
- 16:13
Τελευταία τροποποίηση στις 11 Φεβρουαρίου, 2023 - 16:15
Υλικά
Εκτέλεση
- Για να φτιάξουμε κοτόπουλο στο τηγάνι με πράσο, αρχικά, πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι, πιπέρι και το κύμινο.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
- Βγάζουμε τα κομμάτια με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο.
- Μετριάζουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα πράσα, αλάτι και πιπέρι.
- Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά, και ρίχνουμε 100 ml νερό.
- Μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα και να εξατμιστεί εντελώς το νερό.
- Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στο σκεύος, μαζί με τα υγρά που θα έχει αφήσει στο πιάτο.
- Μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε το κοτόπουλο με πράσο.
Πηγη .gastronomos.gr/