Κυριακή 19 Μαΐου 2024 -

Κοτόπουλο γεμιστό με μοτσαρέλα και λιαστές ντομάτες



ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για το κοτόπουλο

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, 200 γρ. το καθένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. λάδι από λιαστές ντομάτες
  • 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • 1 κ.γ. ξερό θυμάρι
  • ρόκα (προαιρετικά)

Για τη γέμιση

  • 1 μέτρια ντομάτα
  • 100 γρ. λιαστές ντομάτες
  • 240 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα
  • 12 φύλλα βασιλικού
  • 2 κ.σ. λάδι από λιαστές ντομάτες ή 2 κ.σ. απλό ελαιόλαδο
  • 4 σκ. σκόρδο
  • 70 γρ. βαλσαμικό ξίδι
  • 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
 

Για το κοτόπουλο

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
  • Με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού δημιουργούμε μια τσέπη παράλληλα στη μεγάλη και χοντρή πλευρά του κάθε στήθους. Προσέχουμε να μη χαράξουμε τόσο ώστε να βγει το μαχαίρι από την άλλη μεριά.
  • Αλείφουμε τα φιλέτα με 2 κ.σ. λάδι από τις λιαστές ντομάτες.
  • Ανακατεύουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το θυμάρι σε ένα μικρό μπολάκι και πασπαλίζουμε τα φιλέτα.

Για τη γέμιση

  • Κόβουμε τη ντομάτα σε λεπτές φέτες, τις λιαστές ντομάτες σε λωρίδες και τη μοτσαρέλα σε φέτες.
  • Ανοίγουμε τα φιλέτα κοτόπουλου με προσοχή και κάνουμε μία στρώση με λωρίδες λιαστής ντομάτας, έπειτα απλώνουμε τις φέτες της μοτσαρέλας βάζοντας τη μία δίπλα στην άλλη, από πάνω τοποθετούμε τις φέτες της ντομάτας και καλύπτουμε με τα φύλλα βασιλικού. Κλείνουμε τα ανοίγματα με μερικές οδοντογλυφίδες.
  • Βάζουμε ένα τηγανάκι στη φωτιά, το οποίο να μπορεί να μπει στον φούρνο (να μην έχει πλαστικό χερούλι) και όταν κάψει προσθέτουμε 2 κ.σ. λάδι από τις λιαστές ντομάτες ή απλό ελαιόλαδο.
  • Σοτάρουμε τα φιλέτα για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  • Παράλληλα, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε σε ένα μπολάκι μαζί με το ξίδι και την καστανή ζάχαρη.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στο τηγάνι με το κοτόπουλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα, μέχρι πήξει ελαφρά η σάλτσα.
  • Μεταφέρουμε το τηγάνι στον φούρνο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο έως μέσα και να λιώσει το τυρί.
  • Αποσύρουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε συνοδεύοντας με φύλλα ρόκας.