
Το ιδανικό γλύκισμα για να κλείσετε ένα καλοκαιρινό τραπέζι. Θα χρειαστείτε μόνο παντεσπάνι που ετοιμάζεται εύκολα, φράουλες, μαρμελάδα.
Υλικά
4 αβγά
180γρ. ζάχαρη
140γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. σούπας αραβοσιτέλαιο + λίγο επιπλέον για το άλειμμα του χαρτιού ψησίματος
2 φάκελοι Garni Βανίλια
400ml γάλα
1½ φλιτζάνι μαρμελάδα φράουλα
μερικές φράουλες φρέσκες
Διαδικασία
Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC στον αέρα. Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για 8 λεπτά περίπου, μέχρι το μείγμα να γίνει λευκό και αφράτο. Προσθέτετε το αραβοσιτέλαιο, χτυπάτε για λίγο ακόμα και σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ. Κοσκινίζετε το αλεύρι σε ένα μπολ και την ενσωματώνετε σταδιακά στο μείγμα των αβγών, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Όταν θέλετε να σερβίρετε, ξεδιπλώνετε το ρολό και απλώνετε πάνω του τη μαρμελάδα φράουλα κάνοντας ένα λεπτό στρώμα. Ύστερα απλώνετε το Garni κρατώντας λίγο στην άκρη. Διπλώνετε σε ρολό και, αφού ισιώσετε τις άκρες (ίσως χρειαστεί να κόψετε και λίγο) τοποθετείτε τον κορμό σε μακρόστενη πιατέλα με την ένωση από κάτω.
Απλώνετε το υπόλοιπο Garni που κρατήσατε στην επιφάνεια του κορμού, τοποθετείτε πάνω μερικές φράουλες, πασπαλίζετε αν θέλετε με λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε κόβοντας σε φέτες.
olivemagazine.gr