Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2025 -

Κολοκυθόσουπα



Υλικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πράσο (μόνο το άσπρο μέρος) ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδου, πολτοποιημένη
½ κ.γ. κόλιανδρο
1 κ.γ. κύμινο
½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
1 κιλό κολοκύθα, κομμένη σε κύβους
1 μεγάλη πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
1 lt ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών
½ κούπα (125 ml) κρέμα γάλακτος
Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι σε χαμηλή φωτιά, προσθέστε το κρεμμύδι και το πράσο και τσιγαρίστε τα για 2-3 λεπτά, πρέπει να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.

Προσθέστε το σκόρδο και τα καρυκεύματα και τσιγαρίστε τα ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα για 30 δευτερόλεπτα.

Προσθέστε την κολοκύθα, την πατάτα και τον ζωμό και φέρτε το μείγμα σε βράση αφού αυξήσετε την φωτιά.

Ξαναχαμηλώστε την φωτιά σε χαμηλή, καλύψτε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για 30 λεπτά.

Απομακρύνετε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήστε την να κρυώσει λίγο.

Στη συνέχεια, περάστε τη σούπα από το μπλέντερ σε δόσεις.

Τοποθετήστε τη σούπα πάλι στην κατσαρόλα, ανακατε

Γαρνίρετε με αλατοπίπερο και λίγο μοσχοκάρυδο, εάν το επιθυμείτε.