Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2025 -

Κολοκυθόπιτα Με Φέτα Και Μυρωδικά..


Υλικα

1 κιλό κολοκυθάκια

5 αυγά χτυπημένα

300 γραμ. φέτα τρίμμα

τριμμένη φρυγανιά

2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο

5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα

1/4 φλ. ελαιόλαδο

σουσάμι

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Λαδώνουµε ελαφρά ένα µικρό ταψί και το πασπαλίζουµε µε τη  µισή φρυγανιά. Αφού πλύνουµε ελαφρά τα κολοκυθάκια, αφαιρούµε το κοτσάνι και τα τρίβουµε σε χοντρό τρίφτη. Τα αφήνουµε στο σουρωτήρι, τα αλατίζουµε λίγο και τα αφήνουµε να υδρώσουν για 15΄. Τα στύβουµε µε τα χέρια και τα βάζουµε σε µπολ. Προσθέτουµε τα αυγά, τα τυριά, την υπόλοιπη φρυγανιά, τον άνηθο και το δυόσµο, καθώς και τα φρέσκα κρεµµύδια. Τρίβουµε µπόλικο πιπέρι και αλατίζουµε, αφού πρώτα δοκιµάσουµε το µείγµα. Απλώνουµε το µείγµα στο ταψί. Το ραντίζουµε µε το ελαιόλαδο και σουσάμι και ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις για 40΄-45΄, µέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.