4
Οκτωβρίου
2015
- 20:17
Τελευταία τροποποίηση στις 4 Οκτωβρίου, 2015 - 20:18
Κέικ μήλου με frosting. Απολαύστε το…
Υλικά:
- 1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη
- 1 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
- 1/4 φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σε σκόνη
- 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 2 φλιτζάνια μήλο, ψιλοκομμένο
Για το frosting:
- 1/4 φλιτζανιού μαργαρίνη
- 2 φλιτζάνια κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1/4 φλιτζανιού γάλα εβαπορέ
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα 25 εκατοστών τετράγωνο ταψί. Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε την μαργαρίνη, τη μαύρη ζάχαρη και τη λευκή ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Χτυπάμε μέσα τα αυγά, ένα κάθε φορά, στη συνέχεια, προσθέτουμε την βανίλια. Χτυπάμε μέσα το μείγμα αλευριού εναλλάξ με το γάλα, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μήλα.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στο έτοιμο ταψί. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή όταν το τρυπάμε στο κέντρο με αυτήν. Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Για το frosting: Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε 1/4 φλιτζανιού μαργαρίνη, την ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Χτυπάμε μέσα το γάλα, μια κουταλιά την φορά, μέχρι να έχουμε την σύσταση που θέλουμε. Απλώνουμε το frosting πάνω από την κορυφή του κέικ.