13
Ιανουαρίου
2017
- 22:37
Τελευταία τροποποίηση στις 13 Ιανουαρίου, 2017 - 22:37
Πλένουμε τα δαμάσκηνα και τα μουσκεύουμε στο νερό για 2 ώρες. Βράζουμε τα υπόλοιπα υλικά, και προς το τέλος προσθέτουμε τα μουσκεμένα δαμάσκηνα. Τα αφήνουμε να βράσουν για άλλα 10´ λεπτά. Σερβίρουμε το χοσάφι κρύο.
500 γρ. ξερά γλυκά δαμάσκηνα
100 γρ. ξερά ξινά δαμάσκηνα
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
3 φλυτζάνια τσαγιού νερό
1 πορτοκάλι κομμένο στα οκτώ
100 γρ. ξερά βερίκοκα
100 γρ. ξανθές σταφίδες
1 κομμάτι κανέλα
5 γαρύφαλα
3 κουταλιές της σούπας μπράντυ
φλούδα λεμονιού
Πηγή κειμένου:
Από το βιβλίο της Καίτης Μαντζαρίδου, «Νέα νηστήσιμα φαγητά και γλυκά», έκδ. Ι.Μ. Μονής Βατοπαιδίου, Άγιον Όρος 2015, http://www.vatopedi.gr/ekdoseis-immb/54490/