Υλικά

1 κουτί κανελόνια

 

30 ml (6 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο

500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους ψιλοκομμένα

1 κιλό μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα

1 κουτάκι πορτσίνι αποξηραμένα ψιλοκομμένα

4 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα

5 κλωνάρια θυμάρι

200 γρ. γραβιέρα τριμμένη

100 γρ. μετσοβόνε καπνιστό τριμμένο

2 φάκελοι Μπεσαμέλ

1 λίτρο (5 φλιτζ. τσαγιού) γάλα

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια με τα κρεμμύδια και το θυμάρι. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε τη Μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά κρατώντας 3 κουταλιές της σούπας. Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο μεγάλο πυρέξ. Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό και απλώνουμε από πάνω την έτοιμη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με τα τυριά που έχουμε κρατήσει και ψήνουμε 45 λεπτά στους 170°C αέρα και άλλα 5 λεπτά στο γκριλ για να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ.