6
Φεβρουαρίου
2016
- 13:34
Τελευταία τροποποίηση στις 6 Φεβρουαρίου, 2016 - 13:34
Γαλοπούλα στην κατσαρόλα με μπαχαρικά και καυτερή σάλτσα ντομάτας για να εντυπωσιαστούν οι καλεσμένοι σου!
Υλικά:
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 κόκκινες καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες, χωρίς τα σπόρια
- 2 μικρά κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κιλό γαλοπούλα
- 2 λουκάνικα γαλοπούλας κομμένα σε ροδέλες
- 1 κονσέρβα φασόλια
- 1 κονσέρβα φασόλια με τσίλι
- 1 μεσαία κονσέρβα πολτό ντομάτας
- 2 κουταλιές της σούπας τσίλι σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλιά της σούπας κύμινο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire
Σε μια κατσαρόλα ζέστανε σε μέτρια φωτιά το λάδι και τσιγάρισε το κρεμμύδι μαζί με την πιπεριά, το κολοκύθι, το σκόρδο και το καρότο μέχρι να μαλακώσουν! Πρόσθεσε τη γαλοπούλα και όση ώρα τα μαγειρεύεις πίεσε το κρέας με την κουτάλα για να το κόψεις σε μικρά κομματάκια.
Μόλις το κρέας μαλακώσει αρκετά πρόσθεσε όλα τα μπαχαρικά, ανακάτεψε και μετά από ένα λεπτό συμπλήρωσε τις 2 κονσέρβες φασόλια, το ζωμό λαχανικών και τον πολτό ντομάτας.
Όταν το φαγητό αρχίσει να βράζει, χαμήλωσε τη φωτιά, και άφησε το να σιγοβράσει για τουλάχιστον 45 λεπτά χωρίς καπάκι.
Σέρβιρε, αν θέλεις με γιαούρτι και καλή απόλαυση!
Πηγή κειμένου:
Μary Mary