24
Μαΐου
2019
- 20:27
Τελευταία τροποποίηση στις 24 Μαΐου, 2019 - 20:27
Συστατικά
- 280 γρ. ολόκληρα κεράσια
- 600 γρ. χυμό κεράσι
- 80 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 185 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
- 80 γρ. βούτυρο καρύδας
- 3-4 κ.σ. νερό για άλειμμα
- 270 γρ. τριμμένο αμύγδαλο
- 150 γρ. μέλι
- 75 γρ. γάλα αμυγδάλου
- 20 γρ. ινδοκάρυδο
- 2 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
- 5 αυγά
Για το σερβίρισμα
- 40 γρ. φιλέ αμυγδάλου
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα κόβουμε στη μέση.
- Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε τον χυμό κεράσι και 250 γρ. κεράσια. Βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα σιρόπι.
- Μεταφέρουμε το μείγμα της κατσαρόλας σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε 2 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αλεύρια και το βούτυρο καρύδας, λιωμένο.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε 1 αυγό με 3-4 κ.σ. νερό και το βάζουμε στο μπολ με τα αλεύρια και το βούτυρο.
- Παίρνουμε ένα ταψί 30x25 εκ. και απλώνουμε μια λαδόκολλα ώστε να καλύπτει τον πάτο και τα τοιχώματα του.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και αλείφουμε με το ένα αυγό.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη 10 λεπτά να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το τριμμένο αμύγδαλο, το μέλι, το γάλα, το ινδοκάρυδο, το εκχύλισμα βανίλιας και τα 3 αυγά.
- Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το παντεσπάνι που έχουμε ήδη φτιάξει.
- Ψήνουμε για 25-35 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
- Σερβίρουμε με 30 γρ. κεράσια και το φιλέ αμυγδάλου.
Πηγή κειμένου:
akispetretzikis.gr